Direktlänk till inlägg 16 juli 2012
8 portioner
6 äggulor
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
2 dl mjölk
50 g hackad vit choklad
50 g hackad toblerone
50 g hackad mörk choklad
a. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt.
b. Blanda grädde och mjölk och låt det koka upp. Tag av från spisen. Vispa ner äggulevispet i kastrullen, vispa ihop väl och ställ tillbaks på spisen.
c. Låt det hela sjuda samtidigt som du rör om, tills krämen tjocknat.
d. Tag av krämen från spisen och rör om tills den kallnat.
e. Hacka chokladen och häll i den i krämen.
f. Om du har glassmaskin använd den. Annars häller du krämen i en form och ställer in i frysen. Du ska ha glassen inne i fyra timmar, och röra om var tjugonde minut.
Hoppas att ni gillar glassen!
Hej! I framtiden kommer det inte komma upp några fler inlägg här, det är för att jag har bytt bloggportal (heter det så?) Jag kände att jag vill satsa lite mer på bloggen (jag kommer fortfarande ha kvar min gamla blogg, så alla vet). Så om ni v...